Preporuke štaba za vanredne situacije

Zbog pogoršanja epidemiloške situacije, opština Medveđa proglasila je vanrednu situaciju na teritoriji cele opštine. Na sednici održanoj u petak, štab je doneo i niz mera i preporuka,

Kako bi se sprečilo širenje zaraze, pored mera koje je propisao Krizni štab Vlade RS, štab za vanredne situacije opštine Medveđa, naredio je privremenu obustavu rada predškolske ustanove Mladost u Medveđi. Ograničeno je vreme rada ugostiteljskih objekata, pa se ove usluge neće pružati od 18 časova do 06 narednog dana. JKP Obnova će u narednom periodu vršiti pojačanu dezinfekciju javnih površina.

Preporučuje se odlaganje organizovanja svadbi, proslava povodom krštenja, žurki, rođendana i drugih proslava sa većim brojem učesnika, odnosno njihovo održavanje sa minimalno protokolarno potrebnim brojem ljudi. Na pijacama je obavezno korišćenje maski za prodavce, kupce i radnike pijace. Kozmetički, frizerski i saloni lepote, kao i teretane i fitnes centri organizuju rad uz sprovodjenje propisanih mera zaštite. U javnom prevozu kao i taksi vozilima obavezno je korišćenje zaštitne maske. U verskim objektima i prilikom verskih obreda preporučuje se sprovođenje svih mera lične zaštite. Preporučuje se poslodavcima da u skladu sa mogućnostima organizacije poslovanja, zaposlenim roditeljima maloletne dece koja pohadjaju PU Mladost, a nisu u mogućnosti da na drugi način obezbede čuvanje i brigu o maloletnoj deci, omoguće obavljanje poslova od kuće, odnosno drugi vid odsustva sa posla (godišnji odmor, plaćeno odsustvo) za vreme trajanja privremene obustave rada PU Mladost.

Svidja vam se članak: