Preventvni pregledi juče i danas

U okviru akcije „Dan otvorenih vrata zdravstvenih ustanova“ koju je juče, na Svetski dan zdravlja, organizovalo Ministarstvo zdravlja ukupno 17.722 građana obavilo je preventivni pregled. Današnji izuzetan odziv građana, kao i tokom svih dosadašnjih akcija preventivnih pregleda, tokom kojih je blizu 270.000 građana obavilo pregled, najbolja je potvrda unapređenja javne svesti o značaju prevencije kao najbolje mere za očuvanje zdravlja.

Juče su svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja,u više od 150 zdravstvenih ustanova bili u prilici da obave ORL i kardiološke preglede, odnosno izmere krvni pritisak i urade EKG, i provere nivo šećera u krvi. U onim zdravstvenim ustanovama u kojima nije bilo moguće danas da se organizuju navedeni pregledi, građani su mogli da se o očuvanju sopstvenog zdravlja konsultuju sa lekarima, posavetuju se o zdravstvenim tegobama, terapijama, prevenciji. U skladu sa velikim interesovanjem građana, akcija „Dan otvorenih vrata zdravstvenih ustanova “ biće nastavljena i u narednom periodu, stoji na sajtu Ministarstva zdravlja.

Dom zdravlja Medveđa i Crveni krst u Medveđi akciju preventivnih pregleda nastavili su i danas na trgu u Medveđi. U okvriru ove kampanje, pregledano je tridesetak pacijenata.

Svidja vam se članak: