Prijem nove generacije vojnika na služenje vojnog roka – Radio Medveđa

U centrima za obuku Vojske Srbije u Leskovcu, Valjevu i Somboru na dobrovoljno služenje vojnog roka primljeni su vojnici generacije „mart 2022“.

Po dolasku u kasarne, vojnici su prošli obavezne preglede, zadužili naoružanje i opremu i potom raspoređeni u jedinice, gde su ih komandiri upoznali sa pravima, obavezama i zadacima tokom služenja vojnog roka.

Mladi vojnici će u narednih mesec i po dana proći osnovnu individualnu obuku, nakon čega će dalje služenje vojnog roka nastaviti u centrima za specijalističku obuku.

Tokom osnovne obuke vojnici će savladati sadržaje iz strojeve obuke, pravila službe i obučavati se za rukovanje ličnim naoružanjem, izvođenje osnovnih taktičkih radnji i postupaka u borbi, uz neprekidno podizanje nivoa fizičke osposobljenosti.

Služenje vojnog roka traje šest meseci i obuhvata tromesečnu osnovnu i individualnu specijalističku obuku u centrima Komande za obuku, a zatim kolektivnu obuku i aktivno uključivanje u život i rad jedinica Vojske Srbije do završetka vojnog roka.

Radio Medveđa

Svidja vam se članak: