Prof. Radmila Tonković promovisala knjigu „Nebeske heroine sveta“ u Medveđi

Sinoć je u Kulturnom centru opštine Medveđa održana promocija monografije „Nebeske heroine sveta“, autorke prof. Radmile Tonković. Organizacija promocije odvila se u saradnji Kulturnog centra Medveđa i Opštinske biblioteke „Petar Petrović-Njegoš“.

P

ozdravljajući autorku knjige, direktor Kulturnog centra Medveđa, Nebojša Jakšić prisutnoj publici je ukratko predstavio goste ovog kulturnog događaja. Uvodnu reč o autoru, Radmili Tonković i njenoj monografiji dala je profesorica, Miljana Išljamović iz Vlasotinca.

Jednim nadahnutim, inspirativnim predstavljanjem svoga dela, gospođa Tonković, oduševila je prisutnu publiku koja je iznova aplauzima tražila priče i detalje sa putovanja, u potrazi za novim heroinama neba.

Reč je o mongrafiji koja na maestralan način obrađuje i predstavlja nastanak i razvoj vazduhoplovstva cele planete. Na preko 500 stranica i sa preko 1700 fotografija, obrađujući više od 500 likova, autorka ulazi u najfinije emocije i doživljaje letenja, radosti stvaranja, predočavajući hrabrost i odvažnost žena pilota, i njihovu spremnost žrtvovanja u borbi za slobodu.

Radmila Tonković je uspela da otrgne od nepravednog zaborava, ulogu i doprinos dama u razvoju civilnog ali isto tako i vojnog, odnosno ratnog vazduhoplovstva, u njihovim matičnim zemljama i u celom svetu.

Predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić, je danas u svom kabinetu ugostio prof.Tonković, uputio pohvale na sinoćnom „času patriotizma“ i uručio zahvalnicu i prigodne poklone.

Svidja vam se članak: