Projekat „Radimo za bolju budućnost dece“ Medveđa

Kabinet ministra bez portfelja zadužen za demografiju i populacionu politiku Republike Srbije finansira ovaj projekat.

U okviru programa podrške sprovođenju mera populacione politike u Republici Srbiji opština Medveđa sufinansira i sprovodi – meru usklađivanje rada i roditeljstva. Nakon raspisivanja javnog poziva za učešće u programu obuke za započinjanje biznisa/unapređenje poslovanja i dodelu bespovratnih sredstava mladim bračnim parovima, mladim majkama i ženama starosti od 18-35 godina, na konkurs se javilo 44 kandidata za pokretanje sopstvenog biznisa i unapređenje poljoprivrednih gazdinstava. Komisija za odlučivanje uradila je prvu selekciju kandidata a odabrani danas pohađaju obuku za izradu biznis plana sa kojim će konkurisati za drugu fazu realizacije projekta.

Ukupna sredstva koja se raspodeljuju u okviru projekta su 5 miliona dinara, podsetio je prilikom obraćanja prisutnima u holu Kulturnog centra predsednik opštine dr Nebojša Arsić. Arsić je istakao da opština Medveđa ulaže maksimalne napore da zaustavi migraciju mladih ka većim gradskim centrima i pozvao ih da aktivno uključe u izradu opštinskog budžeta za narednu godinu. Takođe, on je ovom prilikom i ohrabrio mlade da pokrenu svoj biznis. Kao primer, naveo je da su u zajedničkoj realizaciji opština Medveđa i organizacija HELP podelili sredstva u toku proteklog meseca podelili bespovratna sredstva u iznosu od oko 4.250.000 dinara za 15 mladih preduzetnika.

Da podsetimo, projekat „Radimo za bolju budućnost dece“ treba da doprinese stvaranju pozitivne populacione klime i otklanjanju uočenih barijera (nezaposlenost mladih) za roditeljstvo i rađanje dece. Podrska je usmerena i na preduzetnike kako bi se stimulisali da zapošljavaju mlade i nezaposlene roditelje.

Svidja vam se članak: