Prvi festival meda u Medveđi

Manifestaciju su organizovali udruženje pčelara „Apis“, projekat nemačke razvojne saradnje „Podrška zapošljavanja mladih“ i opština Medveđa.

„Festival meda je bio san pčelarskog udruženja Apis i on je ostvaren“ izjavio je predsednik udruženja Miloš Jović. Učešće je uzelo preko 40 izlagača, koji su predstavili svoje proizvode, a među njima su bili i proizvođači pčelarske opreme.

Manifestaciju su otvorili predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić i predstavnik GIZ-a Aleksandar Bec. Danica Belić iz projektnog tima „Podrška zapošljavanja mladih“ je istakla da je ovo samo prvi korak kojim se podržava organizovanje mladih u udruženja, a da konkretni cilj jeste brendiranje meda, čime bi se postigla ekonomska efikasnost u poslovanju, odnosno prodaja meda, a ukoliko je moguće i izvoz.

Festival meda su upotpunili i mališani PU Mladost koji su pustili mašti na volju, i uz taktove dečje pesmice „Zakleo se bumbar“ izveli kratki performans, a iskoristili su i priliku da pokažu koliko su kreativni na temu meda i pčela.

Svidja vam se članak: