PU Mladost i Gradska biblioteka u doba korone

U cilju obezbeđivanja odgovornog, kompetentnog i pravovremenog odgovora na kompleksne izazove sa kojima se u ovom trenutku suočava obrazovni sistem i naše društvo u celini PU Mladost u Medveđi organizovala je niz aktivnosti.

„Na nivou PU Mladost od 24.03.2020 formirana je onlajn zajednica učenja različitih formi (na nivou vaspitne grupe i na nivou Ustanove) kao podršku i razmenu sa porodicama za smisleno organizovanje vremena i aktivnostima u uslovima izolacije. Ove aktivnosti su od strane roditelja veoma brzo prihvaćene na opštu radost“ izjavila je za Radio Medveđu direktor Dobrila Andrejević.

Evo kako to izgleda na primeru jedne grupe. Tema u ovoj nedelji je „Čistoća je pola zdravlja“. Cilj ovih aktivnosti je: forimiranje navika koje vode ka očuvanju zdravlja (razvijanje kulturno-higijenskih navika, održavanje lične higijene) i usvajanje novih pojmova.

Gradska biblioteka Petar Petrović Njegoš izaćiće svojim korisnicima koji imaju više od 70 godina u susret, tako što će omogućiti volonterima da im izabrane knjige odnesu na kućnu adresu. Svi oni koji žele da čitaju a spadaju u ovu grupu, mogu se da jave na telefon 016/891-069 u vremenu od 7 do 11 sati, ili Štabu za vanredne situacije na 016/891-138.

 

 

Svidja vam se članak: