Radovi na uređenju dvorišta PU Mladost u toku

Projektom „Radimo za bolju budućnost dece“ odobrenog od strane Kabineta ministra bez portfelja, koji sufinansira opština Medveđa, obuhvaćena je i rekonstrukcija dvorišta ove ustanove.

„Radovi na uređenju dvorišta vrtića krenuli su početkom zimske sezone. ali su bili obustavljeni usled loših vremenskih prilika. Nastavljeni su pre dva dana, i završetak se očekuje do kraja sledeće nedelje“ izjavila je za Radio Medveđu direktor PU Mladost Dobrila Andrejević. Projektom je predviđeno postavljanje mobilijara, uređenje površina oko istih, kao i izrada pristupnih staza.

Deo dvorišta iza vrtića biće uređen za najmlađe grupe, sa elementima prilagođenim njihovom uzrastu, dok će deo ispred objekta sadržati teren za fudbal, vrteške, ljuljaške i letnjikovac. „U saradnji sa lokalnom upravom, činimo sve što možemo kako bi deci omogućili što prijatniji boravak u našoj ustanovi.“ zaključuje Andrejević.  Vrednost projekta je 3.480.000 dinara, radove izvodi firma „Asako“ iz Čačka. Fiinansijeri su Kabinet ministra bez portfelja zadužen za demografiju i populacionu politiku i opština Medveđa.

Ljuljaške, tobogani, klackalice koje su deca do sada koristila, a bile su postavljene u dvorištu vrtića, biće popravljene i na molbu Crkvene opštine Medveđa, biće postavljene jednim delom u dvorištu crkve, dok će ostatak služiti deci u Maćedoncu.

Da podsetimo, projekat “Radimo za bolju budućnost dece” treba da doprinese stvaranju pozitivne populacione klime i otklanjanju uočenih barijera (nezaposlenost mladih) za roditeljstvo i rađanje dece. Podrska je usmerena i na preduzetnike kako bi se stimulisali da zapošljavaju mlade i nezaposlene roditelje.

Svidja vam se članak: