Simbolično uručena tabla nakon završetka projekta preko UNDP

Predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić je u svom kabinetu ugostio predstavnika Ujedinjenih nacija za razvoj, gospodina Dragana Stefanovića (UNDP). Povod posete je uručenje obeležja, odnosno zidne table kao simbol završenog projekta.

U okviru međunarodne saradnje Republike Srbije i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Ministarstva rudarstva i energetike, Opština Medveđa je realizovala projekat pod nazivom „Uklanjanje prepreka za promovisanje i podršku sistemu energetskog menadžmenta opštinama u Srbiji”.

Lokalna samouprava opštine Medveđa je tada prepoznata kao jedna od vodećih u pogledu uvođenja sistema energetskog menadžmenta i u okviru navedenog projekta, nagrađena je finansijskom podrškom kroz bespovratna sredstsva za energetsku sanaciju sistema za grejanje i novom kotlarnicom.

Projekat unapređenja energetske efikasnosti sufinansiran je sredstvima Budžetskog fonda za unapređenje energetske efikasnosti Republike Srbije i sredstvima Globalnog fonda za životnu sredinu u okviru UNDP projekta.

Svidja vam se članak: