Sinoć u Kulturnom centru opštine Medveđa održano veče aforizama i poezije

Sinoć je u Kulturnom centru opštine Medveđa održano veče aforizama i poezije na kome su se predstavili stvaraoci iz Medveđe. Prisutnima se najpre obratio i pozdravio direktor KC Medveđa, Nebojša Jakšić, podsetivši ih da je ovo druga manifestacija ovakvog karaktera i da se nada da će postati tradicionalna.

Čast da prvi nastupa imao je Miljan Toković koji je odguslao prigodnu guslarsku pesmu. U programu su učestvovali: Živko Kulić – aforizmi, Radosav Doderović sa pesmama „Budućnost“ i „Zavičaj“, Vlada Jovanović-aforizmi, Milica Šuković , pesme „Dom“ i „Moja ruža“, Predrag Gikić, pesme „Sofra“ i “ Rađanje“, Dragica Marković sa pesmom „Vapaj prirode“, Mirko Radivojević sa pesmama“ Migracija“ i „Odvedi me“, Miloš Perović sa aforizmima i dve pesme „Put u svijet“ i „Misli.

Svoje stihove kazivale su i učenice OŠ „Gornja Jablanica“ sa pesmama kojim su pobedile na konkursu Opštinske biblioteke „Petar Petrović-NJegoš“ raspisanom povodom obeležavanja sto godina od rođenja Duška Radovića, Jana Jovanović pesmom „Zamislite deco“ i Jovana Vuksanović pesmom „Na slovo , na slovo…“

Program je završen još jednim nastupom Miljana Tokovića , ovoga puta na fruli i svojom kompozicijom kojom je osvojio drugo mesto na nedavno održanom takmičenju frulaša u Prislonici kod Čačka.

Svidja vam se članak: