Sportske igre mladih – Coca cola kup

      Jedno od najmasovnijih evropskih takmičenja u fudbalu, Coca Cola kup, koje se održava u okviru Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, odigraće se u sredu 19. maja u Lebanu.


     Priliku da budu deo ove najlepše sportske priče imaće dečaci i devojčice 2006. godište i mlađi iz ovog grada i okoline. Zainteresovane ekipe prijave i sve najvžanije informacije mogu pronaći na sajtu igremladih.rs.
     Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta za decu i omladinu na našim prostorima. Ove godine Igre proslavljaju svoj 25. rodjendan, osnovane su u Hrvatskoj, u BiH je počela jedanaesta sezona, dok se u Srbiji organizuju osmi put.

 


     

      U sve tri države, za decu je sve besplatno. Pobednici regionalnog takmičenja u fudbalu, u Šapcu će sa svojim vršnjacima igrati Državno finale. Najbolji u odbojci na pesku, putnike za Medjunarodnu završnicu u Splitu, odlučiće u Sremskoj Mitrovici. U ostalim sportovima, basketu, odbojci, košarci, rukometu, atletici, izmedju dve vatre, šahu, tenisu i stonom tenisu družiće se na Zlatiboru u poslednjoj nedelji meseca jula. Pobednici Državnog finala, ove godine idu na veliku Međunarodnu završnicu u Split, gde ih pored sportskog dela, očekuju druženje sa vršnjacima iz regiona i uživanje na splitskim plažama, odakle se nose najlepše uspomene.
Takmičenja se održavaju uz maksimalno poštovanje svih epidemiloških mera koje su u borbi protiv korona virusa propisali Vlada Srbije i lokalni Krizni štabovi.


   

 Dunav osiguranje Sportske igre mladih, održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije. Generalni sponzor je kompanija Dunav osiguranje, a prestižni pul sponzora čine i kompanije “Coca-Cola”, UEFA Foundation, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija.


   

 Od osnivanja do danas na Sportskim igrama mladih učestvovalo je više od dva miliona školaraca, na svim nivoima takmičenja, kao i ostalim aktivnostima a u sve tri zemlje, za decu je sve potpuno besplatno. Vrednost projekta Igara prepoznale su mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života regiona i Evrope, a posebnu podršku SIM-ovcima pružaju ambasadori Igara: Nemanja Matić, Luka Modrić, Aleksander Čeferin, Miralem Pjanić, Edin Džeko, Nikola i Luka Karabatić, Johanes Han, Predrag Mijatović, Karl-Hajnc Rumenige i mnogi drugi.

Svidja vam se članak: