Sportski savez opštine Medvedja – Udruženje za primer

2019 godina bila je veoma uspešna za Sportski savez opštine Medvedja.Organizovali su i učestvovali u organizaciji  turnira u malom fudbalu, basketu, karateu, vaterpolu i šahu. U okviru Saveza otvorena je sekcija „Fitnes i teretana“ za žene i devojke sa vodjom sekcije Ivanom Nikolić , gde je aktivan veliki broj žena i devojaka.

 

Sportski  savez  je osnovan sredinom 2016. godine i za kratko vreme, po mišljenu gradjana, uspeo je da prati svoje ciljeve, a to su:

1) da svojim delovanjem doprinosi razvoju i promociji sporta u opštini Medveđa i omasovljenju bavljenja građana sportom, posebno dece, omladine, žena i osoba sa invaliditetom;

2) da promoviše obrazovnu i vaspitnu funkciju sporta, fer pleja, razumevanja, tolerancije i odgovornosti kroz bavljenje sportom;

3) da obavlja poslove kojima se obezbeđuju uslovi za praćenje, razvoj i unapređenje masovnog sporta, školskog sporta, vrhunskog sporta i sporta invalidnih lica.

Radio Medvedja se zahvaljuje Sportskom savezu na izuzetnoj saradnji i ovom prilikom prenosimo slikom najvažnije dogadjaje i manifestacije u njihovoj organizaciji.

Medjunarodni turnir u karateu – Medvedja 2019

Sahovski turniri

 

Turniri u fudbalu

Memorijalni turnir u basketu “ Dragan Andrejević – Marole “

Doniranje golova za vaterpolo bazen u Sijarinskoj Banji

Donirane su i lopte školama na teritoriji opštine Medvedja

Organizovane su i tradicionalne “ Bogunovačke igre“

Predhodne godine održan je školski čas za sa decu sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, a ove godine Savez je sa svoje pozicije „Organizacija aktivnosti na omasovljenju bavljenja gradjana sportom“ donirao novogodišnje paketiće deci koje im je uručilo  udruženje gradjana „Srce za decu“.

 

Svidja vam se članak: