Treća po redu manifestacija „POD SAČ“

 

U subotu 28. avgusta 2021, na obali reke Lapaštice održana je treća po redu, gastronomsko-turistička manifestacija „Pod Sač“.
Na takmičenju je učestvovalo 13 ekipa, koje su pripremale specijalitete od mesa pod sačem, hlebove i pogače pod crepuljom, kao i specijalitet u kotliću.

 

 

Takmičenje je počelo je u 15 časova, a od 19 časova u restoranu „Kamelot“, pristupilo se ocenjivanju pripremljenih specijaliteta i degustaciji istih, koja je bila besplatna za sve prisutne u restoranu.
Žiri u sastavu: Dragan Purenović, Goran Perović i Goran Jevremović, zaista je imao težak zadatak da odredi pobednika, a prema njihovom mišljenju;

 

 

– Prvo mesto u pripremanju  specijaliteta pod sačem zauzela je ekipa „Ravna Banja“, koja je pripremala jagnjetinu pod sačem,

– Drugo mesto u istoj kategoriji zauzela je ekipa „Kamelot i kumovi“. Oni su pripremali teleće repove pod sačem,

– Treće mesto osvojila je ekipa „Kamelot i kumovi 2“, koja je pripremala junetinu pod sačem.

– U kategoriji pripremanja hlebova i pogača pod crepuljom, prvo mesto osvojila je ekipa „Petrilje“,

– Drugo mesto u istoj kategoriji osvojila je „Pekara Đerma“,

– Treće mesto mesto, ekipa „Rus“.

 

 

Diplomu za specijalitet van ovih kategorija osvojila je ekipa pod rednim brojem 6. koja je u kotliću pripremala Lovački paprikaš.
Manifestaciju, koja je imala za cilj oživljavanje i promociju Velikogospojinskog sabora je organizovala Turistička organizacija opštine Medveđa u saradnji sa Opštinom Medveđa.

 

Svidja vam se članak: