Trgovine u Medveđi do petka rade do 16 časova

Odlukom Vlade RS, zabrana kretanja, odnosno policijski čas, počinje od petka 17. aprila od 17 časova, i trajaće do utorka 21.aprila do 5 časova. Kako bi se građani pripremili za predstojeće praznike i najduži policijski čas do sada, trgovine u Medveđi produžile su radno vreme, te se kupovina može obaviti u intervalu od 07 do 16 časova.

Građani opštine Medveđa pripremaju se za najveći pravoslavni praznik Vaskrs, ali i za najduži policijski čas koji nam predstoji tokom vikenda. Kupovina namirnica i ostalih artikala je povećana, a prodavnice su uredno snabdevene. Stariji od 70 godina u trgovinu mogu u petak 17. aprila od 04-07 časova. Apoteke rade do 16 časova. Banka neće raditi u petak 17 . aprila.

Po naredbi opštinskog štaba za vanredne situacije, JKP Obnova vrši svakodnevnu dezinfekciju javnih površina i ulica u Medveđi, a nabavku prskalice kojom se ulice dezinfikuju natrijumhipohloritom, finansirala je lokalna samouprava.

Volonteri Crvenog krsta i opštine Medveđa svakodnevno izlaze u susret građanima kojima je pomoć oko nabavke neophodna, često idući i pešice kako bi stigli do svih građana. Narodna kuhinja priprema obroke za svoje korisnike po već utvrđenom planu.

 

Svidja vam se članak: