U četvrtak 22. septembra biće održan koncert muzičke institucije „ROŠER“ u Kulturnom centru u Medveđi

Koncert Muzičke institucije „ROŠER“ biće održan u četvrtak 22. septembra sa početkom od 19 sati u Kulturnom centru u Medveđi. Ovo je drugi koncert iz muzičke sezone „Umetnička muzika na jugu“ koju finansira Ministartvo kulture i informisanja. Ulaz je slobodan.

„ROŠER“ je najpre osnovan kao Udruženje za razvoj muzičke umetnosti Singidunum 1998 godine.

Od pre nekoliko godina Udruženje je i formalno promenilo naziv u Udruženje Muzičke Institucije „Rošer“, koju danas čine 17 profesionalnih akademskih muzičara.

Ime ROCHER se prvi put pojavljuje 2008. godine na ideju Radmile Vardalić (violina) i Dejana Rokvića (viola) kada pod tim imenom nastupaju kao duo, sa delima klasične muzike. Kasnije se to proširuje na trio, pa gudački kvartet. Repertoar se proširuje na tango, latino, evergrin i džez standarde i formira se ROCHER Jazz Bend kao kvintet. Prošle godine je u Univerzitetskom centru Kragujevca promovisan naš CD „Relax“, na kome je gostovala Madam Pijano.

Brzi razvoj ideje ROCHER-a dovodi do daljeg proširenja repertoara na polje etno/traditional/world muzike i stvaranja ROCHER Etno Benda, sa 7 izvođača. Prvih 6 godina bend je uglavnom izvodio instrumentalne etno hitove, sa ponekim vokalnim izvođenjem. Od prošle godine bendu se priključuje Nemanja Guzijan, vrhunski etno vokal, finalista emisije “Ja imam talenat“ 2017.g. i sa njim se pravi novi program pod nazivom „Etno zvuci“. Bend svira etno muziku na jedinstven način kombinujući klasičan zvuk sa modernim izvođenjem, a posebnu notu daju vanserijska violinistkinja i scenski harizmatičan pevač.

Izvor:YouTube

Svidja vam se članak: