U Kulturnom centru opštine Medveđa danas otvarena izložba najboljih fotografija nastalih na radionicama organizovanim za decu i mlade

Danas je u Kulturnom centru opštine Medveđa otvarena izložba najboljih fotografija nastalih na radionicama organizovanim za decu i mlade po projektu „Južni objektiv – Digitalna fotografija na dohvat ruke“ podržanom od strane Ministarstva kulture. Fotografije su nastale na terenskom radu učesnika prilikom obilaska više lokacija na području Gornje Jablanice. Postavka je izložena u foajeu Kulturnog centra Medveđa, sačinjena je od 73 fotografija.

Predavači na radionicama a ujedno i članovi žirija za izbor najboljih fotografija su predstavnici „Foto kluba „ iz Leskovca, majstor fotografije Foto saveza Srbije i član ULUPUDS Radosav Filipović i profesor Milorad Milićević sa umetničkim zvanjem AFIAP umetnika koji su održali predavanja u oblasti teoretskih osnova fotografije, obuke u primeni fotografskih aparata i objektiva kao i obradi fotografija u elektronskoj laboratoriji. U organizaciji radinica i terenske primene stečenih veština svoju pomoć pružaju, kao i članovi ćirija su i profesor Vladimir Ćirić, nastavnik Ivan Minić i fotografi Goran Vojinović i Nemanja Jojić. Koordinator projekta je Nebojša Jakšić, direktor Kulturnog centra opštine Medveđa.

Žiri je za najbolje fotografije proglasio:

1. Mesto – Fotografja pod nazivom “ Tradicija našeg sela“ autora Anđelije Stojanović

2. Mesto – Fotografja pod nazivom „Proplanak“ autora Lazara Mladenovića

3. Mesto – Fotografija pod nazivom „Prvi sneg“ autora Danila Milenkovića

Najboljim, mladim fotografima organizator je uručio priznanja u formi plaketa .

Za pohvaljene fotografije proglašene su:

1. Fotografija pod nazivom „Sijarinska Banja“ autora Almedine Halimi

2. Fotografija pod nazivom „Bistra voda“ autora Ive Perišić

3. Fotografija pod nazivom „Suton“ autora Stefana Filipovića

Projekat, u kome je učešće uzelo 73 dece i mladih je realizovan u periodu septembar- decembar 2022. godine. Izložba je otvorena do kraja januara 2023 i može se videti radnim danom od 07:00-15:00 časova. Ulaz je slobodan.

Svidja vam se članak: