U Medveđi dva lica obolela od COVID19

Rezultati testiranja dve osobe na teritoriji opštine Medveđa, pokazali su prisutvo virusa COVID19, a jedno lice je preminulo, saopštio je Opštinski štab za vanredne situacije opštine Medveđa.

Jedno lice kod koga je potvrđen pozitivan nalaz na testu za korona virus, boravilo je u naseljenom mestu Drence, a drugi slučaj je lice iz Rujkovca, koje je nažalost i preminulo. Radi se o licima koja nisu imala prebivalište na teritoriji opštine Medveđa, ali su u proteklom periodu boravila u navedenim mestima.

Nadležni organi preduzimaju mere na utvrđivanju svih lica koja su bila u kontaktu sa zaraženim osobama, kako bi se sprovele mere izolacije i sprečilo dalje širenje bolesti.

Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju na području naše opštine, Opštinski štab za vanredne situacije još jednom apeluje na sve građane da se strogo pridržavaju propisanih mera i u najvećoj mogućoj meri izbegavaju socijalne kontakte.

Svi građani koji osete simptome ili posumnjaju da su bili izloženi kontaktu sa zaraženim osobama, mogu se obratiti na kontakt telefone:

  • DOM ZDRAVLJA U MEDVEĐI 016/891-237 I 891-722
  • ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE LESKOVAC 016/245-219 I 241-724
  • DIREKTOR DOMA ZDRAVLJA U MEDVEĐI DR DRAGAN ANĐELKOVIĆ 063/422-010
Svidja vam se članak: