U srcu juga 2

Neformalno „Udruženje Slobodnih Umetničkih Duša Poezija 016“, objavilo je krajem godine svoj drugi zajednički projekat, kojim je uspešno zaokružilo još jednu godinu.

U zbirci pesama, kratkih priča i aforizama „U srcu juga 2“, u izdanju izdavačke kuće Galaksijanis iz Niša, objavljeni su radovi šezdesetoro autora sa područja Leskovca, Vlasotinca, Bojnika, Medveđe, Lebana i Crne Trave pa je na taj način ispunjen i osnovni cilj ovog nezvaničnog udruženja, a to je okupljanje svih autora sa područja Jablaničkog okruga u jedno književno udruženja a u cilju zajedničkog rada i međusobne podrške na polju književnosti.
Sa područja Medveđe, u ovoj zbirci predstavljeni su radovi talentovanog Marka Cvetkovića iz Bučumeta, koji sa dve pesme potvrđuje svoj talenat za poeziju koji je već više puta pokazao učešćem na raznim manifestacijama.
Članovi Poezije 016, okupljeni u fejsbuk grupi istog naziva, ponosno ističu da je „U srcu juga 2“ uspešnija od prve zbirke, imajući u vidu da je broj autora veći za trećinu i da su u zbirci učešće uzeli učenici osnovnih i srednjih škola, studenti,penzioneri, profesori, lekari kao i doktori nauka.

Autor korica, koje su od više predloga izabrane glasovima većine članova, je Stefana Stanivuk Veselinović, pesnikinja, pravnica i pisac iz Beograda a knjigu je uredio Zoran M. Jovanović, pesnik iz Leskovca.

Zbirku su autori sami finansirali a zainteresovanost za sledeći zajednički projekat već postoji pa iz Poezije 016 obaveštavaju sve zainteresovane da mogu da se jave putem Fejsbuka ili kontaktiraju lično nekog od članova.

Kao sto je to bio slučaj sa prvom zbirkom, objavljenom 2019. godine, „U srcu juga“, sredstva prikupljena prodajom određenog broja primeraka ove knjige biće usmerena u humanitarnu aktivnost.

Za Radio Medveđu kratku izjavu je dao i Marko Cvetković,mladi i taletntovani pesnik iz Bucumeta.

„Član sam Poezije 016 već dve godine a ovo je moje prvo učešće u zborniku radova pesnika sa područja Jablaničkog okruga. Pozivam sve koji pišu poeziju da se priključe Poeziji 016 i postanu članovi jednog neformalnog ali odlično organizovanog književnog udruzenja“.

Svidja vam se članak: