Ulica dobre volje po treći put

Treći Uskršnji bazar pod nazivom ulica dobre volje održan je danas na gradskom trgu u Medveđi.

Učenici osnovne škole prethodnih dana su vredno radili i pravili razne predmete na temu predstojećeg praznika Uskrsa, a današnja prodaja je kruna njihovog rada: prodavali su svoje tvorevine u Ulici dobre volje, izjavio je za Radio Medveđu veroučitelj Dalibor Cvetković. Svako odeljenje imalo je svoj štand, i učenici naše škole imali su priliku da budu i preduzetnici, odnosno da nauče da prvo naprave gotov proizvod, a onda ga i prodaju po što većoj ceni, rekla je direktor OŠ Gornja Jablanica Slavica Đonić.

Građani koji su prošli Ulicom dobre volje se nisu žalili na cene, neki su smatrali da su cene trebale da budu i veće, a pojedini su se požalili na male penzije i da su hteli da kupe mnogo više, ali da nisu u mogućnosti. Proveravajući navode direktorke OŠ Gornja Jablanica da su učenici danas bili preduzetnici, uočili smo da je svaki štand imao svoju politiku prodaje: jedni su hteli da prodaju sve proizvode po bilo kojoj ceni, drugi su istakli cene i nisu popuštali, sa trećima smo mogli da se pogađamo oko cene, a najuspešniji koji su prodali sve proizvode i pre završetka bazara, nisu hteli da nam odaju tajnu kako su to uspeli. Ovogodišnji gosti na bazaru su bili učenici Tehničke škole Nikola Tesla u Medveđi.

Ove godine, sav prihod od prodaje će takođe ići onima kojima je najpotrebnije, odnosno uplatiće se užina za vreme boravka u školi. Koliko i kako će to biti, videćemo kad se utvrdi pazar, zaključuje Đonić.

Svidja vam se članak: