Uručena priznanja u oblasti sporta za 2019 godinu

Svečana sednica Skupštine sportskog saveza održana je danas u sali Skupštine opštine Medveđa. Svečanoj sednici prisustvovali su i predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić, zamenik predsednika Goran Ivanović i član Opštinskog veća zadužen za sport Dragan Kulić. 

Komisija za dodelu nagrada i priznanja Sportskog saveza odlučila je da ove godine dodeli priznanje za životno delo Draganu Andrejeviću Maroletu (posthumno), za najuspešniju sportsku organizaciju proglašen je šahovski klub „Gornja Jablanica“ dok je priznanje sportista godine pripalo Nikoli Mladenoviću.

Predsednik Sportskog saveza Branislav Manasijević je predstavljajući izveštaj Skupštini istakao odličnu saradnju ove organizacije i lokalne uprave.

Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić je ovom prilikom istakao da opština Medveđa izuzetnu pažnju posvećuje sportu i fizičkoj aktivnosti mladih, što dokazuje ulaganjem u sportske klubove i sportsku infrastrukturu, odnosno izgradnjom i unapređenjem zone sporta. „Mi se vodimo zakonskim okvirima, te u skladu sa tim i opredeljujemo sredstva za sportske klubove. Oni nam vraćaju tako što sa takmičenja donose odličja, i to je svima nama na ponos“ zaključio je Arsić.

Nagrada za životno delo dodeljena je Draganu Andrejeviću Maroletu posthumno, a priznanje je primila supruga Dobrila Andrejević. Dobrila je podsetila da sport od deteta pravi čoveka, koji zna da se timski bori, koji zna da podnese poraz, koji se ne ponese u uspehu u pobedama, koji ima disciplinu, za rad, za drugarstvo. Dragan se trudio i da svoju decu, ali i svu decu iz Medveđe uvede u sport.

Predsednik šahovskog kluba Dragiša Knežević je prilikom uručivanja priznanja zahvalio lokalnoj samoupravi na razumevanju, kao i sportskom savezu, a šahisti će se u narednom periodu još više truditi da opravdaju poverenje.

Naš najtrofejniji sportista Nikola Mladenović dobio je još jedno priznanje: Sportista godine. Nikola je opravdao poverenje kada je 2016 godine proglašen za sportistu godine, ređajući uspehom, da bi u toku ove godine izborio plasman za učešće na svetskom prvenstvu u Las Vegasu. Zahvalio se svima na podršci, a predsednik Saveza Branislav Manasijević je dodao da se nada da će lokalna samouprava prepoznati značaj ovog takmičenja i odobriti sredstva za odlazak u Ameriku.

Svidja vam se članak: