Uručene nagrade đacima generacije

Fond za nagrađivanje najboljih učenika opštine Medveđa, uručio je danas đacima generacije iz osnovne i srednje škole novčane nagrade kao podstrek za nizanje novih uspeha u daljem školovanju.

Nagradu u novčanom iznosu od 30.000 dinara, kao đaku generacije na kraju srednjoškolskog obrazovanja dobila je Rinesa Bejić, dok je Jeleni Petrović, za odličan uspeh u toku osmogodišnjeg školovanja uručena novčana nagrada u iznosu od 20.000 dinara.

Ovaj fond je oformljen odlukom Skupštine opštine Medveđa u znak sećanja na pok.Milicu Veličković, izuzetno talentovanu devojčicu, koja je postizala rezultate, kako u školi, tako i u crtanju, pisanju i u svemu čega se latila. Novac u fond pristiže sa raznih strana, od mnogobrojnih donatora, iz budžeta opštine Medveđa, kao i od prodatih slika majke pok.Milice, penzionisane nastavnice likovne kulture, ujedno i osnivača fonda, Kosare Veličković.

Današnjem uručivanju nagrada, ispred Fonda Milice Veličković prisustvovali su otac pokojne Milice, Drago Veličković, nastavnik matematike u penziji, kao i članovi odbora za nagrađivanje, koji su nagrađenoj deci poželeli uspeh u daljem školovanju.
Čestitajući dobitnicama, Rinesi i Jeleni, zamenik predsednika opštine Medveđa Rade Perović je istakao da je ovo prestižna nagrada i da roditelji treba da budu izuzetno ponosni na svoju decu.

Svidja vam se članak: