Uručene nagrade opštniskog fonda „Milica Veličković“

Jeleni Marković i Anđeliji Pavić danas su dodeljene nagrade iz fonda „Milica Veličković“

Fond za nagrađivanje najboljih učenika osnovnog i srednjeg obrazovanja oformljen je odlukom Skupštine opštine Medveđa u znak sećanja na Milicu Veličković, rekao je prilikom obraćanja prisutnima u holu Kulturnog centra predsednik organizacionog odbora fonda Živojin Pavlović. Novac u fond pristiže sa raznih strana, od mnogobrojnih donatora, iz budžeta opštine Medveđa, kao i od prodatih slika Kosare Veličković. Kompletno rukovodstvo opštine Medveđa prisustvovalo je danas uručenju nagrada, što govori o velikom poštovanju i poverenju prema svemu što ovaj fond predstavlja, istakao je Pavlović.

Kosara Veličković je ove godine odlučila da, pored svojih slika, izloži i crteže koje je Milica za života uradila. Na taj način evocirane su uspomene na ovu izuzetno talentovanu devojku, koja je postizala izuzetne rezultate, kako u školi, tako i u crtanju, pisanju i u svemu čega se latila.

„Malo je opština u Srbiji koji na ovakav način neguju, s jedne strane memorijal, a sa druge napredak i znanje mladih ljudi“ rekao je predsednik opštine dr Nebojša Arsić. Čestitajući dobitnicama, istakao je da je ovo prestižna nagrada i da roditelji ove dece treba da budu ponosni.

Arsić je dodao da će opština nastaviti da neguje fond, a slike „Milici s ponosom“ postavljene su u holu Doma kulture. Građani će moći da ih pogledaju do ponedeljka 2 jula.

Svidja vam se članak: