Vodovodna mreža prema Negosavlju često u kvaru

Zbog kvara na vodovodnoj mreži meštani Novog naselja, Negosavlja, Crnog Vrha i Gazdara u ponedeljak 16 oktobra veći deo dana bili su bez vode.

Vodovod za ova naselja rađen je daleke 2001. godine. Izvođač radova bilo je preduzeće Velika morava iz Beograda, a projekat je izradio CIP. CIP je bio i nadzorni organ. Nadležni iz JKP Obnove upozoravali su tada da projekat nije odrađen „kako valja“ jer cevi nisu spajane spojnicama već zavarivane. Tadašnji nadzornik radova ubeđivao je nadležne da će „pre da pukne cev nego da popusti var“. Međutim, ubrzo nakon završetka radova na vodovodnoj mreži, zavarivana mesta su počela da popuštaju, a posla za JKP Obnovu bilo je na pretek.

Šef u JKP Obnova Gojko Simić je, u razgovoru za Radio Medveđu, kazao da je ovo već četrnaesti put da se interveniše na mestima gde var popušta i dodaje da je bilo i za očekivati da se tako nešto desi. Kaže da su upozoravali na taj problem, međutim, izvođač radova radio je po projektu, a projektanti su tvrdili da tu nikako neće dolaziti do problema. Kako to obično biva, majstori dođu i odu, a oni koji su zaduženi za održavanje, u ovom slučaju JKP Obnova, dovijaju se na razne načine kako da meštani u najkraćem mogućem roku dobiju vodu. Na svu sreću, juče su imali sve potrebne delove i kvar je otklonjen u toku dana.

Meštani kažu da voda ne nestaje tako često kao pre, a iz JKP kažu da je to zbog toga što je „ponestalo“ varova. Skoro svi su zamenjeni spojnicama.

Svidja vam se članak: