Vojni lekar u Gazdaru

Akcija „Vojni lekar na selu“ sprovedena je danas u MZ Gazdare.

„Za pet godina, koliko se akcija sprovodi, obišli smo dvadesetak sela na teritoriji Jablaničkog okruga“ kazao je danas kapetan Predrag Kostić, prilikom pregleda meštana Gazdara. Ovo je jako bitno za sve žitelje, jer je pored opšteg lekarskog pregleda organizovana provera šećera u krvi, stomatološke slike i EKG-a. Akciji su se priključili i Dom zdravlja u Medveđi, Crveni krst, kao i Centar za socijalni rad. Doktor veterinarske medicine iz Trećeg centra za obuku u Leskovcu major Saša Tvdrorijeka, pridružio se svojim kolegama i u toku dana izvršio uvid u zdravstveno stanje stoke i pružio savetodavnu pomoć u okviru svojih mogućnosti i mogućnosti na terenu.

Predsednik opštine dr Nebojša Arsić je dodao da je Gazdare veliko selo koje nema svoju ambulantu, pa su za meštane ovakve akcije veoma korisne, jer nema potrebe da putuju u druga mesta kako bi obavili pregled.

Direktor Centra za socijalni rad u Medveđi Saša Gikić kaže da su iskoristili ovu akciju kako bi dali svoj doprinos i ujedno obišli korisnike njihove ustanove. „Bila je to rutinska kontrola, jer naše ekipe redovno obilaze teren i  ažuriraju podatke o stanju na terenu.

Svidja vam se članak: