Završen projekat SUPER kao podrška reformi predškolskog obrazovanja u Srbiji

Projekat SUPER (Support to preschool education system reform in Serbia) – kao podrška reformi sistema predškolskog vaspitanja u Srbiji, započeo je realizaciju pre 2,5 godine.

Cilj projekta bio je da se dodatno ukaže na značaj predškolskog vaspitanja i obrazovanja (PVO) za decu i porodicu, kao i promovisanje prava deteta i porodice na kvalitetno i dostupno predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

U okviru SUPER projekta oko 30 lokalnih samouprava je, među kojima je i opština Medveđa, usvojile su Strategije za unapređivanje predškolskog vaspitanja i obrazovanja, čime se dodatno ukazuje na značaj PVO za svako dete, kao i na obavezu lokalnih samouprava da obezbede dostupno, pristupačno, kvalitetno i inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje za svako dete u svojim lokalnim zajednicama.

Kvalitetno predškolsko obrazovanje i vaspitanje dece prioritet je i naše lokalne samouprave. Predškolska ustanova „Mladost“ iz Medveđe radi na poboljšanju uslova i kvaliteta usluga ustanove, povećanju obuhvata dece ranog uzrasta u različite programe i oblike rada u predškolskom vaspitanju i obrazovanju.

Svidja vam se članak: