Završna sednica u Sijarinskoj banji – ispunjena oba cilja

Turistička organizacija opštine Medveđa organizovala je u prethodnom periodu serijal posela ili sednica, i na završnoj održanoj u osnovnoj školi u Sijarinskoj banji, pred velikim brojem sedničara, sumirani su rezultati. Organizator je pripremajući ovu manifestaciju, postavio dva cilja: otrgnuti od zaborava tradiciju okupljanja srpskog naroda Gornje Jablanice i da same sednice prodju bez incidenata. Prvi cilj je postignut, što pokazuje sve veći broj posetilaca kako se koja sednica održavala, a drugi da su se sedničari ponašali dostojanstveno i da nije zabeležen nijedan incident. Da podsetimo, prošlogodišnji serijal sednica je prekinut, nakon što je zabeleženo nekoliko slučajeva remećenja javnog reda i mira.

Direktor TO Medveđa Ljubiša Ristić je rekao da su sedničari u večerima održavanja mogli da uživaju u zvucima frule, gusala, pesmama momaka i devojaka, starih izvornih pesama. Ristić se zahvalio svima koji su učestvovali na sednicama, školama koje su ustupile prostor, lokalnoj samoupravi i medijima.

„Retko gde u Srbiji se kulturna baština čuva kao ovde, i da ovoliko vredi“ rekao je predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić i dodao da je cilj okupljanja druženje i zajedništvo, te da smo posle ovakvih događaja bliži jedni drugima i složniji, a gde je sloga tu je i napredak.

Svidja vam se članak: