Ženska mreža OO SNS Medveđa osuđuje izjave Sergeja Trifunovića

Ženska mreža opštinskog odbora Srpske napredne stranke osuđuje ponašanje glumca Sergeja Trifunovića kojim se vređaju žene i nazivaju pogrdnim imenima.

Koordinator Sanja Radojević izjavila je da izjave glumca kojim se vređaju žene i nazivaju pogrdnim imenima neprihvatljivo u 21. veku i da nam takva Srbija ne treba. Radojević dodaje da su žene stub ovog društva i kao takve treba da budu ravnopravne sa muškarcima. „Pozivam sve žene, bilo da su u opoziciji ili predstavnice vlasti, da se ograde i javno osude ponašanje koje vređa nas žene. Takođe, mislim da niko ne treba da bude osuđen zato što podržava Aleksandra Vučića, što ima političko opredeljenje i mišljenje različito od onog koji o njima priča“ zaključuje Radojević.

Jasmina Jovanović Rakić takođe osuđuje ponašanje Trifunovića, jer su takve izjave nedopustive i da Srbija nije zemlja u kojoj se toleriše takav vid ponašanja. Sve žene bi trebalo da ustanu i osude ovakve izjave, jer Sergej je javna ličnost koja sebi ne bi trebalo da dozvoli takav vid ponašanja. Ovim se daje loš primer i omladini, a to nije Srbija za koju se mi borimo. Mi se borimo za jednu ravnopravnu sredinu, u kojoj se poštuju prava žena, gde iznose svoje mišljenje, gde je prisutna jedankost između polova. Ovim dajem punu podršku politici Aleksandra Vučića i želim da kažem da su sve žene iz OO SNS Medveđa uz predsednika Vučića, zaključuje Jovanović Rakić.

 

Svidja vam se članak: